Кадър Russian Foreign Ministry - МИД РоссииЛавров изрази разочарование от представянето

...
Кадър Russian Foreign Ministry - МИД РоссииЛавров изрази разочарование от представянето
Коментари Харесай

Лавров: Всички спортисти на руския национален отбор на тази олимпиада бяха чисти. Но са ни нужни и чисти треньори и съдии

Кадър Russian Foreign Ministry - Министерство на външните работи России

Лавров изрази отчаяние от представянето на страната си на Олимпиадата.

Олимпийските игри се нуждаят освен от " чисти " спортисти, само че и от " чисти " треньори и съдии, както се вижда от надпреварите по художествена гимнастика. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров пред публицисти в понеделник, оповестява ТАСС. Рускините останаха без златен орден в художествената гимнастика за първи път от Олимпиадата в Атланта през 1996 година България спря хегемонията на ансамбъла на " Сборная ", до момента в който израелката Линой Ашрам пречупи Дина Аверина със продобиване на златото в самостоятелния многобой.

" Смесено е възприятието на мъка за олимпийското придвижване, в което се появяват хора, които пропагандират цели надалеч от спорта и подкопават правилото на честната битка. Говорим за " чисти " спортисти. Всички спортисти на съветския народен тим на тази олимпиада бяха " чисти ". Но са ни нужни и " чисти " треньори и съдии. Състезанията по художествена гимнастика ясно потвърдиха това ", сподели Лавров.

В същото време той уточни, че преобладаващото възприятие в края на олимпиадата е екстаз. Според Сергей Лавров съветските спортисти са съумели да се потвърдят, макар пристрастието към тях. " Чувство на горделивост за страната, показана по най-достойния метод от тези младежи, техните треньори, масажисти, лекари. Всички, които им осигуриха подобаващата форма, която нашите спортисти демонстрираха, макар очевидните прояви на пристрастност. Тези случаа не са доста, само че те бяха безусловно откровени “, показа усещанията си от приключените Олимпийски игри Сергей Лавров. 

Олимпийските игри в Токио завършиха на 8 август. Руснаците заеха пето място в класирането по медали на Олимпиадата. Руският тим завоюва 20 златни, 28 сребърни и 23 бронзови медала.  

Припомняме, че рускините останаха без златен орден в художествената гимнастика за първи път от Олимпиадата в Атланта през 1996 година, което провокира гневни реакции от съветска страна. " Това е позор, просто позор. Срам за определените съдии. Мисля, че това е голям неуспех за художествената гимнастика на олимпийските игри. В Лондон 2012, в Рио 2016 имаше надпревари, само че в този момент не мога да намеря думи ", разяснява президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер. " Съчетанията на българския народен тим не бяха чисти, имаше леки неточности. Една десета се отстранява за всяка свита ръка. Те имаха 7-8 десети от такива неточности. Композициите им не са толкоз сложни като нашите и темпото не беше същото ", сподели още Винер.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР